Selecteer een pagina

EVOLVE

THE EXPERIENCE

Q&A

16 december 2022

 

Hoe vind je in de replay jouw vraag en het antwoord terug?
Elke vraag die heeft een nummer en wordt weergegeven als “chapter” in de video: zie de blauwe bolletjes onderaan elke video. Als je naar de replay gaat en je klikt onderaan op het derde icoon ‘Chapters’ dan kun je direct naar de vraag die je terug wilt zien.

Margot van Hoijdonck
Vraag 1 – 1:51
Het lijkt alsof Evolve bijna te goed werkt 😅 gedurende alle modules/visualisaties voelde ik heel erg dat ik rust en ruimte wil om mijn eigen dingen te doen. Afgelopen week is de inhoud van mijn interim-opdracht wat gewijzigd en daardoor gaat deze niet verlengd worden. Niet mijn schuld verder, en eigenlijk ben ik er blij mee (want er is nu precies gebeurd wat ik wilde) maar tegelijkertijd voel ik óók angst. Angst of ik dan wel genoeg werk/inkomen heb zonder die opdracht. Kortom, het manifesteren gaat als een speer maar het ook ontvangen is kennelijk nog moeilijk/spannend. Vertrouwen voelen is gemakkelijk als alles lekker loopt maar hoe doe ik dat op dit soort momenten?

Margot van Hoijdonck
Vraag 2 – 9:17
Hi Tess, vraag n.a.v. Module 5. Eerst even wat context 😉
Mijn sales doe ik vooral door het voeren van kennismakingsgesprekken. Mensen komen meestal bij me via een webinar of LinkedIn. Deze mensen zijn over het algemeen HR-professionals en werken bij een organisatie aan de slag willen met het vergroten van de vitaliteit van hun medewerkers. Met mijn dienstverlening train/coach ik hen om een maatwerk vitaliteitsplan te ontwikkelen en implementeren (i.p.v. bijvoorbeeld een extern bureau in te huren). Wat het lastige is in dit soort gesprekken is dat de HR-professional zelf vaak wel enthousiast is maar dat ze dan ook nog akkoord moeten krijgen vanuit hun organisatie. Zij gaan immers aan de slag voor de organisatie.
Kortom, ik heb vaak een soort van tweetrapsraket als het gaat om sales: de persoon met wie ik spreek moet zelf enthousiast zijn/worden en het dan zelf ook kunnen ‘verkopen’ in de organisatie. Natuurlijk help ik ze daar wel bij maar ben heel benieuwd hoe ik Module 5 kan toepassen op deze situatie. Heb je tips hoe jij dit zou aanpakken?

Marjolein Stokker – 15:12
Ik merk dat ik met de energie van de media over tekorten etc het soms moeilijk vind om in vertrouwen te blijven in overvloed. Is dit herkenbaar? En wat is hierin helpend?

Linda Gerits – 20:28
Het meer voelen en doorkrijgen voelt soms erg open en kwetsbaar. Hoe kan ik hier meer rust en vertrouwen in krijgen? Of gaat dat vanzelf als ik er de tijd voor neem?

Femke Smit
Vraag 1- 27:05
Hoe communiceer jij met een klant als je voelt dat je geen energetische match bent? Benoem je alleen dit? Of maak je dat specifieker?

Femke Smit
Vraag 2 – 34:30
Hoe bepaal jij je prijzen ? Is dat ook mbv je spirit team? Ik heb vaak een intern conflict met wat ik voel en wat ik denk. Ik voel mijn waarde maar als ik het uitspreek dan komt de overtuiging dat dat te veel is of dat mensen dat toch niet gaan betalen. heb je hier nog tips op kijkend vanuit evolve? Mijn ideale klant betaalt het gewoon , die staat niet eens stil bij het bedrag. Dus mag ik mij daar dan meer op gaan richten zodat ik die klant aantrek? Maar wat doe ik dan nog op de momenten dat mijn hoofd er tussen komt?

Floor Koreman – 49:55
Er gebeurt de afgelopen maanden ook iets geks en daar wil ik je toch in meenemen….
Ik word al een paar keer door “aardse wake-upcalls” opgeschrikt…in september belandde ik op de SEH en vorige week ben ik terecht gekomen in een flinke kettingbotsing waarbij iemand met volle snelheid achterop mij knalde en ik bovenop degene voor mij botste.
Ik probeer uit ellende ook altijd “cadeautjes” te halen en altijd op zoek naar de hogere boodschap voor mij.
De nacht na het ongeluk had ik voor het eerst in mijn leven een heldervoelende droom; ik droomde exact het ongeluk, maar nu was er voortdurend een 11-jarig jongetje bij me. Ik was alleen maar op zoek naar “bij wie hoor je?”, maar zei dat hij er was om mij te beschermen, omdat hij ooit zelf een ongeluk niet overleefde…
Met tranen in mijn ogen werd ik wakker en ik heb hem meteen een contract voor het leven aangeboden in mijn spirit team…hij zei “jaaaa”, vandaar nooit meer alleen….en voelde jij daarop vanmorgen mogelijk kippenvel🥰

Twee dagen achter elkaar trok ik precies dezelfde engelenkaart .
Ik voel ook dat ik moeitelozer de weg naar het licht bewandel, maar mijn vraag: is jouw ervaring ook dat alleen zo’n ingrijpende gebeurtenissen je naar next level helpen…en kan dat niet wat subtieler😉 dat gun ik mezelf namelijk zo…

Karin van Maurik – 57:11
Mijn spirit team bestaat uit 4 dieren, die zich opstellen in de windrichtingen. Daar achter zie ik bij elk dier een gedaante staan, een soort vrouw zonder gezicht. Zouden dit starseeds kunnen zijn?

Marleen Rumph
Vraag 1 – 59:10
Mijn vraag.. Ik kijk met gemengde gevoelens naar mijn verlangen. Ik heb grootse dromen over online cursussen maken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit en heb geen zin (meer) in 1 op 1 coachen. Dat gevoel heb ik eigenlijk vanaf dag 1 van mijn verlangen gehad maar toch was ik eerst wel begonnen met 1 op 1 coaching omdat anderen mij dat aanraadden en ik die weg toen eenmaal was ingeslagen.

Maar goed, toch twijfel ik nu. Tót de module over klanten aantrekken dacht ik dus dat 1 op 1 coaching gewoon écht niet wil en blijkbaar niet nodig heb en ik vol voor online cursussen kan gaan. Maar door die module is er nu een klein stemmetje dat zegt dat ik 1 op 1 coaching misschien wel schuw omdat ik tot nu toe de verkeerde doelgroep heb aangetrokken ik me altijd naar ‘beneden’ heb aangepast met mijn energie.
Daarnaast kwam ik er achter in module 5 dat ik bang ben voor m’n eigen kracht en ook dat heeft bijgedragen aan de vraag of ik voor veiligheid kies door niet 1 op 1 te coachen. Hoe kan ik dit vraagstuk het beste aanpakken? Wil jij even met me mee voelen/denken?

Marleen Rumph
Vraag 2 – 1:02
Ik snap het woord Lichtcodes niet zo goed. Ik zie dat als inzichten en nieuwe dingen die ik heb geleerd. Klopt dat? Waar komt het woord vandaan?